Yemeklere lezzet katan bin bir tane malzeme var ama baharatlar söz konusu olunca yemeğin lezzeti adeta bin katına çıkıyor! Tek yamanız gereken doğru baharatı doğru yemeğe koymak, sonra yediğiniz yemeğin tadına doyamayacaksınız.
1. Kızarmış Baharatlı Kırmızı Lahana
Tam anlamıyla lahana bifteği diyeceğimiz bu tarifte lahanın dönüştüğü haline şok olacaksınız!
Hazırlanma Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler
200 gr kırmızı lahana
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı baharat
10 gram çam fıstığı
1 çay kaşığı limon suyu
1 taze soğan
1 tutam deniz tuzu
Yapılışı:
1. Lahanayı daire şeklinde kesin, sapının lahanaları bir arada tuttuğundan emin olun. Lahanayı Philips Airfryer 7000 XXL’a yerleştirin. Fırçayla üstüne zeytinyağı sürün, deniz tuzu ve baharatları ekleyin. Hazneyi yerleştirin ve belirtilen sıcaklıkta pişirin. Rapid CombiAir teknolojisi sayesinde yemekleriniz tam istediğiniz gibi pişecek!
2. Pişirme süresinin yarısında lahanaların üzerine çam fıstığı ekleyin. Taze soğanları halka halka kesin, uçlarını atın.
3. Son olarak lahananın üstüne tuz, soğan ve limon suyunu ekleyip afiyetle yiyin!
2. Tarçın Kremalı Baharat Glaze Ananas
Ananas sevenlerin bayılarak yiyeceği bu tarife gelin birlikte bakalım.
Hazırlanma Süresi: 25 dakika
Pişirme Süresi: 5 dakika
Pişirme Derecesi: 200°
Malzemeler
30 gr tereyağı
30 gr esmer şeker
5 karanfil
1 tutam karabiber
1 tutam chili biber tozu
100 ml portakal suyu
1 ananas
100 ml ekşi krema
2 tutam tarçın
1 tutam tuz
Yapılışı:
1. Tereyağını ocakta bir tavada eritin. Şekeri de ekleyip eritin. Karanfil, karabiber, pul biberi ekleyip portakal suyunu da dikkatlice üzerine dökün. Sosu şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.
2. Bu sırada ananası soyun, uzunlamasına 12 parçaya kesin, çekirdeğini atın.
3. Ananası ızgara tepsisine yerleştirin. Üzerine fırça yardımıyla glaze sürün ve Philips Airfryer 7000 XXL’a yerleştirin. Meyve baharatları emip karamelize olana kadar bu adımı üç kez tekrarlayın.
4. Ekşi kremayı tarçınla karıştırın. Ananası kremayla birlikte servis edin, lezzetin keyfini çıkarın.
3. Baharat Soslu Çeri Domatesli Ekmek Salatası
Hem sağlıklı olsun hem de çok lezzetli bir tarif arıyorum diyenler doluşsun!
Hazırlanma Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 29 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler
400 gr kırmızı çeri domates
400 gr sarı çeri domates
3 diş sarımsak
3 yıldız anason
1 çay kaşığı kakule tohumu
1 çay kaşığı tarçın bitkisinin kurutulmuş çiçek tomurcuğu
2 defne yaprağı
3 ardıç kozalağı
150 gr şeker kamışı şekeri
200 ml ahududu sirkesi
200 ml su
200 gr keçi peyniri
50 ml yoğun krema
1 tutam deniz tuzu
1 diş sarımsak
1 rendelenmiş limon kabuğu
100 gr tost ekmeği
100 gr roka
Yapılışı:
1. Her bir domatesin tepesinde küçük bir çapraz kesik atın ve yaklaşık 15 saniye kaynar suya atıp ardından hemen çıkarın. Domatesleri buz banyosuna koyun ve kabuğunu soymak için domatesleri hafifçe sıkın.
2. Bardakları Philips Airfryer 7000 XXL’a yerleştirin ve 10 dakika ıstın.
3. Baharatları bir tavada yağsız olarak 3-4 dakika kısık ateşte hafifçe kavurun.
4. Bir tavada şeker kamışını ahududu sirkesi ve su ile karamelize edin. Kavrulmuş baharatları, sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika pişirin.
5. Domatesleri bardaklara koyup sıcak şeker ve baharat karışımını üzerine dökün. Bardakları sıkıcı kapatın.
6. Bardakları belirtilen sıcaklık ve sürede ısıtın ve soğumaya bırakın. (15 dakika)
7. Keçi peynirini krema ile karıştırın. Deniz tuzu, limon sosu ve sarımsağı havanda karıştırarak macun haline getirin ve keçi peynirini baharatlayın. Tost küplerini yağ ve tuzla karıştırın ve belirtilen sıcaklıkta pişirin. (4 dakika)
8. Bütün malzemeleri karıştırın. Afiyet olsun!
4. Baharatlı Güney Afrika Mezesi
Chakalaka olarak bilinen bu leziz mezeyi hiç duydunuz mu?
Hazırlanma Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 45 dakika
Pişirme Derecesi: 150°
Malzemeler
1 soğan
3 diş sarımsak
4 büyük havuç
50 gr zencefil
1 kırmızı dolma biber
1 sarı dolma biber
1 yemek kaşığı yağ
400 gr domates
2 yemek kaşığı domates salçası
400 gr domates sosunda fırınlanmış fasulye
2 yemek kaşığı çakalaka baharat karışımı
Yapılışı:
1. Soğan ve sarımsak dişlerini soyup ince ince doğrayın. Havuç ve zencefili soyup ince ince rendeleyin. Dolmalık biberleri yıkayıp temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın.
2. Philips Airfryer 7000 XXL’a yağı koyun ve hazırlanan tüm sebzeleri, küp küp doğranmış domatesleri, domates salçasını, sosta fırınlanmış fasulyeyi, çakalaka baharat karışımını ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazneye yerleştirin ve 45 dakika pişirin.
3. Pişirme bittiğinde baharatlı mezeyi beyaz iri taneli mısır unu, ekmek, pirinç pilavıyla sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
5. Sebzeli Morina Balığı
Hem taze hem de dondurulmuş Morina balığı ile yapabileceğiniz bu tarifi incelerken ağzınızın suyu akabilir!
Hazırlanma Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 21 dakika
Pişirme Derecesi: 170°
Malzemeler
225 gr Morina balığı filetosu
150 gr pirinç
1 soğan
150 gr alabaş
200 gr kabak
2 yemek kaşığı baharat
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tutam deniz tuzu
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1.Dondurulmuş Morina balığı kullanıyorsanız önce çözülmesini bekleyin
2. Soğanı soyun ikiye bölün ve ince ince doğrayın. İçine zeytinyağı koyduğunuz Philips Airfryer 7000 XXL’a yerleştirin ve 5 dakika pişirin. Otomatik pişirme programları sayesindePhilips Airfryer 7000 XXL size kusursuz bir yönlendirme sunar.
3. Bu arada alabaşı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Kabağı da küçük parçalar halinde doğrayın.
4. Sebzeleri de ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Bu sırada Morina balığı çözülünce paketinden çıkarın ve kurulayın. Baharatları bir kabın içinde mısır nişastası, Ayçiçek yağı, su, limon suyu ve deniz tuzuyla karıştırarak baharatlı hamuru oluşturun.
5. Balığın her iki tarafını da zeytinyağıyla fırçaların ve baharatlı hamuru balığın üstüne bol miktarda koyun.
6. Balığı Philips Airfryer 7000 XXL’a alın ve balık tamamen pişene kadar pişirin. (6 dakika)
7. Balığı yanında pilav ve sebzeyle birlikte servis edin!
6. Tavuk Topları
Yağ kullanmadan yapabileceğiniz baharat karışımlı tavuk topları ile en pratik şekilde kendinize yemek hazırlayabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Pişirme Derecesi: 200°
Malzemeler
Yapılışı:
1. Kıyma haline getirilmiş tavuğu baharat ve tuz atıp karıştırın.
2. Yapışmaması için elinizi hafif ıslatıp Philips Airfryer 7000 XXL’ın içine toplar yapıp yerleştirin ve 20 dakika pişirin.
3. NutriU uygulamasına bağlı Philips Airfryer 7000 XXL pişirme süresini, sıcaklığını, hava hızını otomatik olarak ayarlar. Dilediğiniz sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun!
7. Baharatlı Fındık ve Kızarmış Sebzelerle Kinoa Kasesi
Hazırlanma Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Pişirme Derecesi: 160°
Malzemeler
1 yemek kaşığı kanola yağı
1 yemek kaşığı şeker kamışı
1 çay kaşığı akçaağaç şurubu
1 tutam paprika tozu
80 gr fıstık
220 gr kinoa
80 gr yeşil bezelye
600 ml sebze bulyon
1 çay kaşığı zerdeçal
350 gr havuç
8 kültür mantarı
1 yemek kaşığı kanola yağı
10 gr maydanoz
2 avokado
150 gr nar
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1.Bir tavada yağ, şeker kamışı şekeri, akçaağaç şurubunu ekleyin. Tavayı ocağa alın. Tuz, acı biber, kuruyemişleri ekleyin ve karıştırın.
2. Karışımı Philips Airfryer 7000 XXL’a koyun ve 10 dakika pişirin.
3. Kinoayı bir süzgüye alıp yıkayın, bir tavaya alın. Bezelye, sebze suyu ve zerdeçalı ekleyin. Tavayı ocağa alın, 15 ile 20 dakika boyunca kaynatın.
4. Bu sırada havuçları soyun ve 5 cm’lik parçalara ayırın. Mantarları temizleyin ve dörde bölün. Bir kasede her iki sebzeyi birleştirip kanola yağı ekleyerek karıştırın.
5. Havuç-mantar karışımını 10 dakika pişirin. Maydanozu ince bir şekilde kıyın. Avokadoyu soyun ve çekirdeğini çıkarın, parçalara ayırın. Kinoayı kavrulmuş sebzeler, avakado, kuruyemişler, nar ve maydanoz ile servis edin. Servis öncesi üzerine limon suyu dökün. Afiyet olsun!
8. Baharatlı Tavuk Budu Sandviç
Keskin tada ve kokuya sahip baharatlı bir kaplamayla pişmiş tavuk budu ile sandviçinize enerji ekleyin!
Hazırlanma Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler
400 gr tavuk budu fileto
4 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı biber tanesi
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı rezene tohumu
100 gr kırmızı lahana
100 gr beyaz lahana
50 gr havuç
30 gr kereviz sapı
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
20 gr mini ıspanak
4 tam tahıl ekmeği
Yapılışı:
1. Tavuk budu filetolarını hardalla iyice kaplayın. Karabiber, kaba tuz, kimyon, kişniş ve rezene tohumlarını birlikte öğütün. Baharat karışımını filetoların bir tarafına cömertçe serpin yapışması için bastırın.
2. Tavuk butlarını Philips Airfryer 7000 XXL’a koyun ve yerleştirin. 15 dakika pişirin.
3. Bu sırada geri kalanı hazırlayın. Lahanaların hasarlı dış yapraklarını ayırın. Her kırmızı hem de beyaz lahanayı yıkayıp doğrayın. Havuç ve kereviz sapını yıkayıp rendeleyin. Her şeyi bir kaseye alın ve süzme yoğurt, limon kabuğu rendesi, tuz ve öğütülmüş biber, ekleyin.
4.Mini ıspanak yapraklarını yıkayın. Tavuk fırında piştikten sonra sandviçi hazırlayın; iki ekmek arasına minik ıspanak yapraklarını, eti ve lahana salatasını koyup servis edebilirsiniz.
9. Kavrulmuş Mısır Kaburgaları
Yemesi ve yapması kolay bu atıştırmalık keyifli bir sohbette sofranıza eşlik edecek!
Hazırlanma Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 200°
Malzemeler
3 mısır koçanı
60 gr zeytinyağı
1 çay kaşığı tütsülenmiş deniz tuzu
0.5 çay kaşığı karabiber
0.5 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı limon suyu
5 tutam kişniş
Yapılışı:
1. Mısır koçanının yeşil yapraklarını ve ona yapışan saçaklarını çıkarın. Düz bir taban yapmak için sap ucunun altını kesin.
2. Mısır koçanını düz ucunun üzerine olacak şekilde dik tutun ve çekirdeklerinin arasından aşağıya doğru dikkatlice kesin. İki yarım koçanı düz bir şekilde yatırın ve tekrar boyuna ortadan ikiye kesin. bunu kalan mısır koçanlarıyla tekrar edin.
3. Zeytinyağı, füme deniz tuzu, karabiber, sarımsak tozu, füme paprika tozunu karıştırın. Hazırlanan marineyi mısır kaburgalarının ve tanelerinin üzerine fırçayla sürün.
4. Philips Airfryer 7000 XXL ile pişirdiğiniz mısırları afiyetle yiyin!
10. Adana Kebap
En popüler Türk usulü yemeklerden olan Adana kebap da listede yerini almakta, özellikle baharat denilince adı aklımıza gelenler arasında…
Hazırlanma Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 12 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler
500 gr kuzu kıyması
1 ufak soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 çay kaşığı sumak tozu
0.25 çay kaşığı pul biber
1 tutam öğütülmüş karabiber
Yapılışı
1.Soğanla sarımsak dişlerini soyup ince ince doğrayın. Bir kapta kuzu kıyma, ince doğranmış soğan ve sarımsak, öğütülmüş kimyon, sumak tozu, pul biber, tuz, karabiber, soğuk suyu karıştırın.
2. Karışım yapışken hale gelene ve kasenin kenarlarında ince bir tabaka bırakmaya başlayana kadar elinizle yoğurun. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
3. Soğuduktan sonra, ıslak ellerinizle kuzu karışımın dörtte birini alıp top haline getirin, sonra da uzun düz bir kebap oluşturmak için şişin etrafına sarıp şekillendirin. Belirtilen ayarda Philips Airfryer 7000 XXL’da pişirin. Afiyet olsun!