Madencilik 48 köyü haritadan silecek

Muğla’da 48 Köy ve Mahalle Haritadan Silinecek

Muğla hükümetinin hazırladığı yasa tasarısı, zeytinliklerin yanı sıra ormanlar, sulak alanlar gibi pek çok doğal alanı madencilik faaliyetine açmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, Muğla’nın üç ilçesinde bulunan 48 köy ve mahallenin haritadan silineceği ve 33 binden fazla kişinin yerinden yurdundan edileceği belirtiliyor.

Kültür Yok Olacak

Muğla Çevre Platformu Sözcüsü Umay Karabaş, TBMM’deki zeytinlik düzenlemesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Karabaş, “Yaklaşık 33 bin 500 kişinin sosyal, kültürel, ekonomik açıdan yabancılaşmadan yer değiştirmesi mümkün müdür? Teklif aşamasında, bu kentin nüfusunun yüzde 3’ünü yerinden yurdundan etmeyi planlıyoruz denilmektedir” şeklinde konuştu.

Umay Karabaş, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, 26 tanesi Milas’ta olmak üzere 48 köyün direkt olarak etkileneceğini belirterek “Tarihsel ve kültürel olarak yaşamlarını oluşturan ne varsa, hatıraları, türküleri, ninnileri de dahil yok olmaya hızla yaklaşacaktır” ifadesini kullandı.

Muğla’yı Cehenneme Çevirecek

Muğla merkezli sivil toplum kuruluşları, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasına karşı harekete geçti. Sandras’ı Koruma Platformu, kaygıları içeren bir dilekçeyi AKP ve MHP’nin Muğla il başkanlıklarına sunarak, tasarının Muğla’ya “cehenneme” çevireceğini dile getirdi.

Related Posts

12 farklı bitkiden uçucu yağ Muğla’da ekonomiyi uçuruyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yerel Tohum Distilasyon Tesisi, lavantadan kekiğe kadar 12 farklı bitkiden uçucu yağ elde ederek yerel üreticiye destek oluyor. Tesisin sunduğu hizmet yalnızca Muğla ile sınırlı kalmıyor; Aydın, İzmir ve Antalya gibi …

Bakan Kurum asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı: Artık saatte 23 günde 550 konut üretiyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve heyetler arası görüşmelerinde hem de farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı panelde Türkiye’nin deprem bölgesinde yürüttüğü asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı. Kurum, “182 bin mimar, mühendis, işçi kardeşimizle birlikte saatte 23, günde 550 konut üretiyoruz. 500 bine yakın konutun inşasını eş zamanlı başlatıp 2 yılda 250 binini teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi