Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın programlama dünyasından girişimciliğe kadar birçok alanda büyük avantajlar sunduğuna dikkat çekti.

İnsan İşini Eline Alacak mı?

Akadal, yapay zekayı bilgisayarların insan gibi davranması şeklinde tanımlarken, bu teknolojinin özellikle programlama alanında bazı işleri insanlardan alabileceğine işaret etti. Ancak kritik detaylar için hala uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da belirtti. Yazılım geliştirmenin büyük bir kısmının %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini söyledi.

Tekrarlayan İşler Artık Yapay Zeka İle Yürütülecek

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkin olduğunu vurgulayarak, “Aynı işleri tekrar tekrar yaptığımız durumlar için yapay zeka bize çözümler sunuyor” dedi. Bu nedenle gelecekte tercih edilen mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak olduğunu ve kişisel becerilere odaklandığını belirtti. “Belirli bir alanda uzmanlaşmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Girişimcilik Potansiyeli

Akadal, yapay zekanın bireysel ve kurumsal anlamda büyük dönüşümler yaratacağını belirterek, “Teknolojinin iş dünyasını nasıl etkileyeceğini henüz göremedik” dedi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduğunu söyledi. “Gelişmemiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeden daha iyi bir girişim çıkabilir” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Moda dünyasında yapay zeka devrimi! Yapay zekanın dijital imzası

Moda dünyası, üretken yapay zeka (AI) ile tarihinin en büyük dönüşümlerinden birini yaşıyor. Tasarım süreçlerinden tedarik zincirine, müşteri deneyiminden pazarlama stratejilerine kadar her alanda yapay zeka, sektörü yeniden şekillendirdi. Bilimsel …

Teknolojiyle canlanan köyler! Kırsalda dijital dönüşüm

Kırsal bölgeler, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı yeniliklerle yeniden şekillendi. Akıllı köy kavramı, kırsal alanlarda yaşam kalitesini artırmak, ekonomik kalkınmayı hızlandırmak ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için dijital …

Avrupa’nın en hızlı pedalları Konya’ya geliyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) ile yapılan resmi anlaşma kapsamında, 2026 UEC Elit Avrupa Pist Şampiyonası’nın 1–5 Şubat 2026 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirileceğini resmen duyurdu.

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

Uzay yarışına damga vuracak gelişme: Yeniden kullanılabilir roket testi geçti

Çin’in önde gelen ticari roket firması LandSpace, yeniden kullanılabilir Zhuque-3 roketinin ilk aşama itki sistemine yönelik kritik bir yer ateşleme denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli gelişme, roketin 2025 yılı için planlanan ilk uçuşuna …

HAVELSAN ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle “Türkçe” teknolojiye entegre edilecek

HAVELSAN ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle “Türkçe” teknolojiye entegre edilecek