Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

Ayakkabı Sektöründen Trump’a Çağrı: “Varoluşsal Tehdit Altındayız”

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen ayakkabı markaları arasında yer alan Adidas, Columbia, Crocs, Nike, Skechers, Toms, Under Armour gibi şirketler, ABD Başkanı Trump’a ortak bir mektup göndererek tarifelere karşı uyarılarda bulundu.

Şirketlerin yer aldığı mektupta, ayakkabı endüstrisinin ciddi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldığı ve bu durumun “varoluşsal” bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Mektupta, “ABD’nin önde gelen ayakkabı işletmeleri, üreticileri ve perakendecileri olarak, ayakkabı ürünlerini karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutmanızı rica ediyoruz” şeklinde bir çağrı yapıldı.

Siparişler Risk Altında

Mektupta, yüzlerce işletmenin iflas tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve birçok siparişin askıya alındığı belirtilerek, ABD’deki tüketiciler için ayakkabı stoklarının yakında tükenme riski olduğu uyarısında bulunuldu.

Ayakkabı ürünlerine zaten yüksek vergiler uygulandığı ve karşılıklılık esasına dayalı tarifelerin de eklenmesiyle birçok Amerikan ayakkabı şirketinin yüzde 150 ila yüzde 220 arasında gümrük vergisi ödemek zorunda kalacağı ifade edildi.

Mektupta, düşük ve orta gelirli ailelere uygun fiyatlı ayakkabılar üreten şirketlerin, yüksek tarifeleri ne absorbe edebileceği ne de tüketiciye yansıtabileceği ve bu durumun şirketlerin kapanmasına neden olabileceği belirtildi.

Related Posts

12 farklı bitkiden uçucu yağ Muğla’da ekonomiyi uçuruyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yerel Tohum Distilasyon Tesisi, lavantadan kekiğe kadar 12 farklı bitkiden uçucu yağ elde ederek yerel üreticiye destek oluyor. Tesisin sunduğu hizmet yalnızca Muğla ile sınırlı kalmıyor; Aydın, İzmir ve Antalya gibi …

Bakan Kurum asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı: Artık saatte 23 günde 550 konut üretiyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve heyetler arası görüşmelerinde hem de farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı panelde Türkiye’nin deprem bölgesinde yürüttüğü asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı. Kurum, “182 bin mimar, mühendis, işçi kardeşimizle birlikte saatte 23, günde 550 konut üretiyoruz. 500 bine yakın konutun inşasını eş zamanlı başlatıp 2 yılda 250 binini teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Madencilik 48 köyü haritadan silecek

Muğla çevre örgütleri, maden teklifi için vekillere dilekçe yazdı. Yaşanacakları tek tek sıraladı. “Zeytinlikler bitecek, 48 köy yok olacak, 33 bin kişi göç edecek” diye haykırdı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …