Aşırı sıcak günlerde geceleri de su içmek gerekebilir

İklim Değişikliği ve Sağlık Uzmanından Su Tüketimi Uyarıları

Prof. Dr. Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle birlikte tüketim alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Sıcak ve soğuk hava dalgalarının sadece tabiatı değil, insanları da etkilediğini belirten Kiraz, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de sıcaklık ve nemin artmasıyla tropikal gecelerin uzun süreliğine görülmeye başladığını söyleyen Kiraz, şunları dile getirdi:

“Nem ve sıcaklığın arttığı uzun süreli güneş ışığı olan gecelerde su tüketimi önemlidir. Bu nedenle yatak odanızda su bulundurun. İklim değişikliğinin etkisiyle böbrek sağlığı sorunlarının genç yaşlarda baş gösterebileceğini unutmayın. Bu sebeple, düzenli olarak böbrek sağlığı testlerinizi yaptırın. Eğer böbrek fonksiyonlarınızda bir düşüş fark ederseniz, beslenme ve su tüketiminizi gözden geçirin.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün iklim değişikliği konusundaki uyarılarına dikkat çeken Kiraz, gelecek yıllarda yaşlı ölüm oranlarında artış olabileceğini belirtti.

Kiraz, aşırı sıcaklar, soğuklar, hava olayları ve kalitesiz su tüketiminin böbrek hastalıklarına yol açabileceğini vurgulayarak, kendi araştırmalarını bu konu üzerine yoğunlaştıracağını söyledi.

Su tüketiminin öneminin altını çizen Kiraz, şunları ekledi:

“Böbrek fonksiyonlarınızı kontrol ettirin ve temel böbrek fonksiyon değerlerinizi öğrenin. Bu testleri düzenli aralıklarla yaptırın. Doktorunuz beslenme ve su diyeti önerilerinde bulunursa, bu önerilere uyun. İklim değişikliği ani etkilerle karşımıza çıkabilir. Sağlığınızı korumak için dikkatli olun.”

“Yeryüzü sularından yer altı sularına doğru geçiş yapıyoruz”

Kiraz, su tüketiminin azalmasıyla ilgili uyarılarda bulunarak, dip sularının kirliliği nedeniyle kuyu veya tulumba suyunun dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şu önemli noktalara dikkat çekti:

“Su kaynaklarının durumu değişebilir. Suların içeriği ve tadı farklılık gösterebilir. Eskiden içtiğiniz suyu kaynatmadan tüketmeyin. Eğer kaynatmanın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, suyu bir laboratuvara analiz ettirin. Dezenfeksiyon için klor kullanımını ihmal etmeyin. İklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarımız azalıyor. Su tüketimi konusunda dikkatli olun.”

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Kemik sağlığında sessiz üçlü: Kalsiyum, D Vitamini, K2

Süt içmek yetmez. Kalsiyum, D vitamini ve K2 vitamini birlikte çalışmadan kemikler güçlenemez. Eksik ya da fazla dozlar ters etki yaratabilir. Yalnızca kalsiyum alıp D vitamini eksik bırakılırsa, kemik yerine damarlara kireç oturur. K2 vitamini olmadan bu kireçlenme hızlanabilir.

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Ülkeler alarma geçti! 10 kişiden 9’una bulaşıyor

Ülkeleri alarma geçiren virüs 1990’dan bu yana ilk kez bu kadar artış gösterdi. Tedbir alınmasa rağmen 10 kişiden 9’una bulaşabilir.