Türk mühendisliğinden çığır açan gemi denizlere açılıyor: Hem savaş gemisi hem hastane hem lojistik üssü!

STM Mühendisleri Tarafından Geliştirilen MRSS Platformu Hakkında Yenilikçi Bilgiler

STM mühendisleri tarafından özgün olarak geliştirilen MRSS platformu, askeri ve insani operasyonlar için geniş bir yelpazede kullanılabilecek yetenekler sunmaktadır.

Şirketin açıklamalarına göre, bu zırhlı birlik taşıma gemisi, kriz bölgelerinde hastane gemisi olarak kullanılabilirken, aynı zamanda gelişmiş helikopter harekatı ve arama-kurtarma operasyonları için de uygundur.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Malezya Kraliyet Donanması’nın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen MRSS platformunun uzun süreli ve maliyet etkin operasyonlar için ideal bir çözüm olduğunu belirtti.

Öte yandan, STM daha önce farklı ülkeler için benzer platformlar inşa etmiş olup, Malezya ile yapılan iş birliğinin güçlü bir devamı olarak bu yeni geminin öne çıktığını söyledi.

Çok Amaçlı Destek Gemisinin Özellikleri

Tam boyu 153 metre olan ve 9700 ton deplasmana sahip Çok Amaçlı Destek Gemisi, 500 kişilik amfibi personel kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Geminin taşıma kapasitesi, 14 ana muharebe tankı ve 9 amfibi araç ile 2 adet 15 tonluk helikopterin iniş-kalkışına olanak tanıyan donanımlara sahiptir. MRSS’nin menzili 8000 deniz mili olup, 30 gün denizde kalma süresine sahiptir.

Platform, amfibi harekatlar, denizde lojistik destek, sancak gösterme ve daha birçok askeri görevin yanı sıra tıbbi destek, helikopter operasyonları ve arama-kurtarma gibi savaş dışı operasyonlarda da kullanılabilecek.

STM’nin verilerine göre, gemi üzerinde birçok silah sistemi ve modern tıbbi destek birimleri bulunmaktadır.

İhracat Potansiyeli ve Teknolojik Güç

MRS platformu ile Türk savunma sanayisinin mühendislik kapasitesini artırmayı hedefleyen STM, Malezya ile başlayan iş birliğinin yeni pazarlara açılma kapısını aralayacağını belirtiyor.

Malezya Kraliyet Donanması’nın gelecekte MRSS sınıfında bir gemiye ihtiyacı olduğu bilinmekte olup, STM’nin Türk mühendislik gücü sayesinde bu ihtiyacı karşılayabileceği ifade ediliyor.

Related Posts

Sırbistan üretici fiyatlarında dört ay sonra ilk yaşandı

Sırbistan İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, ülke genelinde üretici fiyatları Haziran’da yıllık yüzde 0,3 oranında artış gösterdi. Mayıs ayında yüzde 0,2 düşüş yaşayan fiyatlar, dört aylık gerileme dönemine son verdi. Enflasyonun yeniden yükselişe …

Letonya sanayi üretiminde vites arttırdı

Letonya’nın sanayi üretimi Mayıs 2025’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak Mayıs 2022’den bu yana en hızlı büyümesini kaydetti. Nisan ayında yüzde 1,9 olan artış oranı böylece iki katına çıkmış oldu. Letonya İstatistik Merkezi verilerine …

Fatih Karahan eş başkan oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, önemli bir uluslararası göreve getirildiğini açıkladı. Karahan, Uluslararası Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi Danışma Grubu’nun eş başkanlığına …

En düşük emekli aylığı kanun teklifi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

En düşük emekli maaşına zam gelecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 16,67 …

Yaktın bizi Aziz Çelik! Emekli ve memurlara öyle bir haber verdi ki… Yerle bir etti

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yarın, TÜİK’in 6 aylık enflasyon verileri ve iktidar kanadından gelecek zam açıklamasında olacak. Enflasyon verileri emekli ve memur için Temmuz ayı maaşına yapılacak zammı netleştirirken düşen alım gücüne karşı …